01 januari, 2008

Vad blev det av 2007?

Ja jag får väl ställa mig in i ledet och göra en liten tillbakablick över 2007 års aktiviteter jag också. Vad hände egentligen på handarbetsfronten?
  • Årets spinnhändelse - införskaffandet av min nya spinnrock, en Ashford Traveller! Helt plötsligt var det möjligt att göra mycket tjocka garn med väldigt lös tvinning. Det var inte dumt! Även om det tog mig en stund att bli vän med enkeldrivningen....
  • Årets spinning - Det var nog det flerfärgade garnet till svärmors sjal - helt spontant kreativt och med projektet i tankarna blev det ett perfekt garn, och lagom långt!
  • Årets fiberhändelse - den trevliga kardningssamvaron på vår altan under en sommardag - den får bli en tradition!
  • Årets stickning - det blev en massa saker i en lång rad...vad var "årets"? Jag tycker att året faktiskt präglats av att jag stickat OCH repat upp en massa - det kan jag tycka är lite onödigt jobb. Men sjalen i bourettsilke jag stickade i våras den var verkligen praktisk och användbar. Jag borde färga lite av den härva jag har kvar och göra en liknande....?
  • Årets garn - En massa trevliga garn har passerat. Men favoriten i år var nog i alla fall Lavolds "Silkywool". Det flyter så bra i mina händer och är så snällt mot fel och brister! Synd bara att det inte saluförs i Sverige längre.
  • Jag minns helt plötsligt årets virkning oxå - ett rosa sadelskydd till en god vän på jobbet..den hade hon inte väntat sig!!!
I övrigt lovade jag mig en minskad garnhög 2007 år - inga nya garn, förutom sockgarn och egenspunna förståss. Det gick bra ett tag - men av någon anledning blev det något sorts återfall under hösten....men jag har varit bra på att använda sånt som jag haft liggande också...(se det rosa sadelskyddet ovan...)

Vad tro jag då om nästa år? Mer fritid´- mer tid över....ger mer spinning. En liten kurs kanske, och kanske en kardmaskin? Göra av med större mängd garn = större projekt. En mössa tär inte på förrådet! Men framför allt mer trevlig samvaro med likasinnade som fyller på med energi i mitt liv!!

3 kommentarer:

Tina sa...

Jag tycker också vi gör tradition av kardningspartyt! Absolut! Och mer spinning är alltid rätt, i alla former :)

Anonym sa...

Jag håller med föregående talare! även om jag har haft svårt att komma iväg på alla de spinnträffar som du så snällt bjudit in mig till.....för tillfället så har spinnrocken hamnat "ute i kylan " dvs ute i kallförrådet då den får stå tillbaka för julgranen....har inte haft ro att spinna på länge nu... börjar längta faktiskt , vilket är bra i sig ........

Ett gott nytt !!!
vi ses och hörs !

Marias garnhändelser sa...

Gott Nytt på dej oxå!
Kardningsparty lät trevligt....får lära mig karda först bara....önskar att jag kunde komma upp den 20:e men jag har redan dubbel bokning då:-(
Kram