14 februari, 2009

Present sjalDet här är min senaste sjalpresent - det skulle gå snabbt- B´s pensionering närmade sig med stormsteg! Garnet inköptes av andra (Färgkrafts pälsblend) men eftersom det blev till ett "optisktbuller" i min annars gul-brun-grön-röda värld var jag tvungen att tillföra en tråd med tunn kidmohair och en rand med mitt eget hemspunna silke/alpacka för att lätta upp det lite...Klassisk rätstickad uppifrån halsen och ner (som denna) men med vridna omslag på mitten och med ökning vid halsen, inanför kantmasken, i fram och bakbågen.
Hålvarv vart 30:e varv.
Avslutades med en picotkant från denna bok:"Knitting on the edge"
- Avmaska 2 m *lyft en maska tillbaka till den vänstra stickan, lägg upp 3 maskor med skoluppläggning eller "cabel cast-on" maska av 5 m (alltså hela uppläggningen+ två till)* Repetera från * till slutet. Blev en fin och framför allt elastisk kant som passade till det rätstickade.

Så här blev det tillslut - och den är nu överlämnad till en rörd mottagare.

8 kommentarer:

Emmy sa...

Jättefin i alla sin enkelhet.
Det enkla är ju oftast snyggast.

Anonym sa...

Tjusigt, trots optiska störningar... Jag gillar färgen! Bra tips med avmaskningskanten

Sussry sa...

Så tjusig!

Anonym sa...

Sjalen blev jättefin tycker jag. Särskilt med de extra garnerna du lade till. De tillför något extra. Vilket bra sätt att sticka avmaskningsvarvet. Det ska jag också pröva på någon gång.

Åsa i Skuttunge sa...

Tack för de trevliga kommentarerna!

Marias garnhändelser sa...

Fin!
Lila är ju alltid rätt *skrattar*

Tina sa...

Fantastisk! Jag vill också gå i pension!!! :)

Lise-Lotte sa...

Mycket fin!!!