21 maj, 2008

På tur till spinnkurs i Nääs

-bara för att hålla er på halstret sticker jag nu emellan med en liten rapport från min spinnrock Gerdas utflykt till västsverige och Nääs.


Här är hon på tåget till Stockholm (observera Domkyrkan genom fönstret.) Hon har en fin plastklädsel inköpt på IKEA - mycket funktionell!
- Vi anlände till Stockholms central och där fick vi sällskap med Tina och hennes nedmonterade kompis till Gerda - Mora (hon har ett klockliknande ljud..;D)
Sen ser ni henne på tåget till Göteborg - hon blev lite sur och var på väg att rymma men vi lyckades hitta en bättre vinkel och då höll hon sig på plats..



Här är vi lyckligt och väl på tåget och kan slappna av några timmar.
Efter en hastig språngmarsch över Alingsås station för att hinna med pendeln till Floda - möttes vi sedan på stationen av Ann. Hon skjutsade oss i sin mycket funktionella bil som rymde tre säckar ull, fem spinnrockar och en hel del övrig packning; mycket praktiskt...

Sen var vi då framme i de vackra lokalerna på Nääs.

Medan solen sken utanför fönstret försjönk vi i ett berg av fibrer.


Efter en del justerande sattes det igång att spinna - med en del avbrott av vår lärare när hon försökte att få oss förstå fibrenas inneboende egenskaper och hur man på bästa möjliga sätt får dom att samsas med varandra.



Det fanns många olika sorters spinnrockar igång samtidigt; i bakgrunden Tinas dubbeldrivna Asford Traveller, skymtande framför den A-K´s gamla hederliga ärvda spinnrock och längst fram sitter M framför sin helt nyinköpta Mayacraft Rose (se så lycklig hon ser ut!) .



E och B använde varsin Lüet, M Mayacraften och jag höll mig till Gerda - min enkeldrivna Traveller.
- och så höll vi på förutom när vi åt och sov i vårt fina 50-tals hus.



.. men allt roligt har ett slut och på söndag tog vi farväl till Floda och tog oss hem till Stockholm /Uppsala igen. Med mycket inspiration rikare och med en del små prover i packningen...
Vi återkommer till det en annan dag.

2 kommentarer:

Tina sa...

Vilken tur att du hade sinnesnärvaro - och framförallt kameranärvaro!!
Vad trevligt det var, det får vi göra om! :)

Anonym sa...

Åhhhh ! verkar vara helt underbart!

Ser fram emot att höra mer om detta äventyr......